nl de en
veoliapolymers.nl |
formerly known as AKG Polymers

Recyclaten van Veolia Polymers:
continu waarde toevoegen

PP is uitermate geschikt om te worden hergebruikt. Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Veolia Polymers heeft zich in ruim vier decennia ontwikkeld tot een expert op het gebied van PP recycling. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten.

PP zit in ons DNA en is verankerd in onze visie en missie

In bijna een halve eeuw heeft Veolia Polymers een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Die ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van hergebruik van deze grondstof. Voor onze afnemers betekent dat een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen in een voor u optimaal materiaal. Naast kwaliteit is kostprijs steeds weer een belangrijk uitgangspunt. Zonder in te leveren op kwaliteit, ligt die bij een recyclaat namelijk aanzienlijk lager dan die van nieuw materiaal.

De oorsprong van PP

PP kan op verschillende manieren verkregen worden. Gesynthetiseerd uit fossiele olie (Oil based) , uit biomassa (bio-based) of via hergebruik door middel van hoogwaardige recycling processen (recycle-based).

Aardolie is en blijft de belangrijkste bron voor het op grote schaal vervaardigen van PP. Producten vervaardigd uit PP zijn duurzaam en sparen op tal van manieren het milieu. Zo zijn ze lichter en functioneler dan dezelfde producten gemaakt uit bijvoorbeeld glas of staal. Na het eerste gebruik dienen ze niet te worden verbrand of weggegooid maar moeten worden hergebruikt. Zo dienen ze via recycling als grondstof voor nieuwe producten.

 

Constante kwaliteit en beschikbaarheid dankzij grip op grondstoffen

Cruciaal voor een optimaal PP-recyclaat is grip op grondstoffen. Dat betekent kennis hebben van de grondstoffen zelf en van de markt waarop zij verkrijgbaar zijn. Behalve kwaliteit is beschikbaarheid van doorslaggevend belang om te komen tot een PP recyclaat met de eigenschappen die onze afnemers wensen. Betrouwbaar, beschikbaar en betaalbaar; daar kunnen we op worden aangesproken.

Input voor Recycling, van industrie en consument

Duidelijke inkoopspecificaties voor grondstoffen bepalen mede de kwaliteit van het uiteindelijke recyclaat. Een strenge controle op eigenschappen en samenstelling, getest en gemeten volgens internationale normen, is daarom dagelijkse praktijk. In een dynamische markt als de onze neemt het inkoopproces een steeds belangrijker positie in. Door leveranciers nauwer te betrekken bij onze productieprocessen waarborgen we kwaliteit en stellen we volumes zeker.

Veolia Polymers baseert haar recyclaat op twee soorten grondstoffen:

1. Grondstoffen die als uitval vrijkomen in de kunststofverwerkende industrie.
2. Grondstoffen afkomstig van gebruikte consumentenartikelen (bijvoorbeeld verpakkingen)

Het mengen van beide soorten biedt ons de mogelijkheid PP recyclaten samen te stellen met een breed scala aan eigenschappen. Op deze manier kunnen wij snel en effectief inspelen op vragen en behoeften van diverse afzetmarkten.

 

Vier decennia kennis stellen ons in staat recyclaten samen te stellen voor bijna elke afzetmarkt. Een 100% ingangscontrole op de belangrijkste eigenschappen vormt het begin van ons opwaarderingsproces. Eenmaal vrijgegeven wordt de mix gecompoundeerd. Tijdens dit proces wordt het materiaal opgesmolten en daarmee tot op haast moleculair niveau vermengd. Verschillende slimme additieven brengen het materiaal verder op de gewenste specificatie. Denk hierbij aan kleur, vloei, stijfheid, slagvastheid etc. Tenslotte wordt het materiaal gezuiverd van ongewenste stoffen (metalen, papier, vocht etc.)

De uiteindelijke vrijgaveprocedure loopt via ons eigen laboratorium . Een nauwgezette controle bepaalt of aan de klantspecificatie wordt voldaan. Na goedkeuring wordt het materiaal voorzien van een analysecertificaat en is gereed om aan de klant te worden verstuurd.

Laboratorium

Bij Veolia Polymers beschikken we over de modernste analysetechnieken om onze recyclaten te karakteriseren. Kwalitatieve methodes als DSC, IR en XRF stellen ons in staat de samenstelling te bepalen en evt. vervuilingen te traceren. Het bepalen van de belangrijkste mechanische eigenschappen als stijfheid, slagvastheid en verwerkingseigenschappen als meltindex, gebeurt conform gestandaardiseerde testmethodes.

Gecertificeerde kwaliteit

Omdat we niet alleen op onze ervaring vertrouwen worden alle processen conform ISO 9001 beschreven, bewaakt en daar waar mogelijk verbeterd. Het Eucertplast biedt onze klanten extra zekerheid t.a.v. het duurzaam tot stand komen van onze recyclaten.

 

Vision PP recyclaat: grondstof van de 21ste eeuw

Ons productassortiment bestaat uit een aantal standaard grades, geschikt voor de meest voorkomende toepassingen:

Type Vloei Spec. kenmerken Verwerkingsgebied
PP Copolymeer Medium Ongevuld,
Medium-hoog slagvast
Spuitgieten
PP Copolymeer Hoog Ongevuld, medium slagvast Spuitgieten, dunwandig
PP Copolymeer Medium 10% mineraal gevuld
Medium slagvast, verbeterde stijfheid
Spuitgieten, technische delen
PP Copolymeer Medium 20% mineraal gevuld
EPDM slagvast gemodificeerd
Spuitgieten, technische delen
PP Homopolymeer Medium-laag Ongevuld, goede stijfheid Spuitgiet / Extrusie
PP Homopolymeer Hoog General Purpose, ongevuld Spuitgiet, dunwandig
PP Homopolymeer Medium 20% mineraal gevuld,
hoge stijfheid
Spuitgieten

 

Assortimentsoverzicht

Door een groeiend aantal toepassingsmogelijkheden is onze R&D-afdeling dagelijks bezig nieuwe recyclaten te ontwikkelen. Zoekt u een recyclaat in een bepaalde kleur of met andere specifieke eigenschappen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Loonwerk

Wilt u uw eigen uitval opwaarderen voor hergebruik, of heeft u behoefte om op basis van uw eigen receptuur compounds te laten vervaardigen? Onze expertise en machines staan u ter beschikking, niet alleen voor PP, maar ook voor de meeste andere kunststoffen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Expertise maakt het verschil in tal van veeleisende markten

Voor al deze partijen zijn we niet alleen een producent maar ook vraagbaak en ontwikkelingspartner. Op basis van bijzondere eisen en wensen ontwikkelen we klantspecifieke recyclaten, die exact zijn afgestemd op de unieke productspecificaties en productieprocessen van onze klanten. Of het nu gaat om auto onderdelen die tegen een stootje moeten kunnen, infiltratieboxen die voor 20 jaar of meer onder de grond verdwijnen of weersbestendige tuinmeubelen; Veolia Polymers heeft de oplossing of ontwikkelt die voor u.

Wij bekennen kleur. Door selectie, voorscheiding van grondstoffen en in huis ontwikkelde inkleuringstechnieken is ons kleurenpallet sterk uitgebreid. De tijd van alleen maar zwart is definitief voorbij. In veel toepassingen waar kleur belangrijk is, vervangen Vision Compounds nieuw materiaal. Dit verlaagt uw kostprijs terwijl uw product gelijktijdig duurzamer wordt. Wanneer bekent u kleur?

 

Recyclaat; het materiaal van de 21ste eeuw

Ook kunststof is een schaars goed, alom vertegenwoordigd in de producten om ons heen. Het zit in onze auto's, kleding, apparaten maar helaas ook in toenemende mate, door verbranding en zwerfvuil, in ons milieu. Het maakt ons leven aangenamer, mits het na gebruik niet wordt verbrand of weggegooid, maar wordt hergebruikt. Gelukkig zijn steeds meer consumenten en bedrijven zich bewust van deze noodzaak.

Door onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij u helpen uw product om te zetten van nieuw materiaal naar recyclaat. Onze materialen maken uw product groener en daarmee duurzamer zonder daarbij in te moeten leveren op efficiency en kwaliteit. Meer weten of uw product geschikt is of geschikt kan worden gemaakt voor recyclaat? Neem dan contact met ons op.

Veolia Polymers zelf neemt al vele jaren haar verantwoordelijkheid als het gaat om verantwoord ondernemen. Niet alleen onze producten zijn duurzaam, maar worden ook op een duurzame manier geproduceerd, dus met een minimale belasting voor het milieu. Ons bedrijf is sinds 2013 Eucertplast gecertificeerd: Voor u een extra garantie voor duurzaamheid en kwaliteit.

NRK Recycling is de belangenbehartiger voor de kunststof recyclingindustrie in Nederland en vertegenwoordigt Veolia Polymers NL B.V. en tweeëntwintig andere bedrijven. De branchevereniging houdt de vinger aan de pols voor adequate wet- en regelgeving op zowel Nederlands als Europees niveau. NRK Recycling bevordert tevens de economisch en milieutechnisch verantwoorde inzameling, sortering en herverwerking van kunststoffen.

Contact

Wilt u meer informatie

Bel (0546) 66 77 88

Wilt u meer informatie

Bel (0546) 66 77 88